Lezárult a ZÖLD8 tanulmányi verseny második fordulója is, a Klíma Totó

A 2020 decemberében sikeresen zárult Klíma Kihívás tanulmányi verseny után a 2021-es tavaszi félévben folytattuk az iskoláskorú gyerekek érzékenyítését a klímavédelem fontosságával kapcsolatban.  Ezúttal azonban nem feladatok és rajzok elkészítésére kértük őket, hanem egy online ismeretterjesztő kérdőívet küldtünk ki az iskolák számára, melyet a pedagógusok oszthattak meg a diákokkal.

A totó két edukációs kisfilm levetítésével indult, melyből sok információt tudhattak meg a gyerekek a klímahelyzet és -védelem témájáról. Az ezt követő 13+1 kérdés a kisfilmben látottakra kérdezett vissza annak érdekében, hogy a megszerzett információból tudást kovácsoljunk.

Dacára annak, hogy a verseny éppen az online oktatásból a jelenléti oktatásba történő visszatérés ideje alatt zajlott, a kerületi általános iskolák nagyon aktívak voltak. Ezúton is köszönjük a pedagógusok hozzáállását, hogy a rengeteg változás és teendő mellett még a totó kitöltését is beiktatták a feladataik közé.

A vetélkedő második fordulójában nem a diákokat jutalmaztuk, hanem az intézmények aktivitását. A verseny kiírás szerint az az iskola lett a győztes, ahonnan a legtöbb kitöltött totó érkezett be. Ennek megfelelően az első helyen a Molnár Ferenc Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola végzett és egy 40.000 Ft értékű Decathlon ajándék utalványt nyert, melyet az iskola udvarán ünnepélyes keretek között dr. Erőss Gábor alpolgármester úr adott át az intézményvezetőnek. A diákok nagy örömére a díjátadóra ellátogatott Szabyest és NONI, akikkel a gyerekkel közös fotót készíthettek. A két influencer social média felületeken történő élő bejelentkezése alapján fergeteges volt a hangulat.

Második helyen a Deák Diák Általános Iskola 20.000 Ft értékű, míg a harmadik helyezettként a Losonci Téri Általános Iskola 10.000 Ft értékű Decathlon ajándék utalvány kapott.

Gratulálunk és győzteseknek és minden diáknak, iskolának köszönjük a részvételt!

zold8_logo_footer

© 2020 Józsefvárosi Önkormányzat

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart