Klíma kihívás
>
>
Feladatok középiskolásoknak

Feladatok középiskolásoknak

Kerületi környezettudatossági térképkészítés – 15 pont

Feladat: Térképezd fel a kerületet, hogy hol található bármilyen kezdeményezés, szolgáltatás, ami kapcsolódik a környezetvédelemhez, az energiatakarékossághoz vagy a hulladékmentes élethez. Kutasd fel, hogy hol található elektromos autótöltő állomás, bicikli/roller kölcsönzési lehetőség, csomagolásmentes bolt, hol vannak szelektív szigetek, hol lehet leadni a különböző hulladékokat, egyszóval bármilyen lehetőség, ami csökkenti a bolygó terhelését. Ezeket a helyeket ábrázold egy saját készítésű térképen, vagy akár le is fotózhatod őket, a képek segítségével pedig készíts prezentációs anyagot.

Ötletmerítő:   https://greenguide.hu/

Értékelés: a térképről készült fotót, vagy a prezentációs anyagot kell beküldeni a jelentkezési lapon vagy azzal együtt  a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Tolltartó, strandtáska, neszeszer varrás használt farmerből, egyéb anyagból – 10 pont

Feladat: Készíts régi, már használaton kívüli farmerből, vagy egyéb anyagból új holmikat magadnak, barátaidnak. Az anyagból készülhet tolltartó, strandtáska, neszeszer, vagy amit csak ki tudsz találni, meg tudsz valósítani. Az elkészült tárgyakat díszítheted kedved és ízlésed szerint gyöngyökkel, felirattal, rojtokkal, hogy minél egyedibb végeredményt kapj.

Ötletmerítő:   https://www.youtube.com/watch?v=0qJsiQc6TIY

Értékelés: az elkészült tárgyról készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Az én jövőbeli városom – 25 pont

Feladat:

Középiskolásoknak: Készíts egy applikáció fejlesztési tervet (1-2 oldal). Milyen applikáció lenne számodra hasznos, amivel élhetőbb, környezetbarátabb lenne a kerület (pl: biciklitároló kereső).

Értékelés: rajzokat/plakátokat névvel, iskolával és osztállyal ellátva fotózd le és az így készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Piacon jártam – ezt főztem – 10 pont

Feladat: Keress egy egészséges alapanyagokból összeállítható receptet és a hozzávalókat szerezd be szüleid segítségével a kerületi piacon. Ha megoldható törekedj rá, hogy kistermelőktől vásárolj, majd főzzetek egy finom vacsorát a családdal, barátokkal.

Értékelés: az elkészült ételről készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Hulladékmentes – 25 pont

Feladat: Csatlakozz a 30 napos hulladékmentes kihíváshoz.

https://hulladekmentes.hu/30_napos_hulladekmentes_kihivas/

Iratkozz fel, és kövesd a kapott tanácsokat! Vedd rá a családodat is, hogy segítsen a kihívás teljesítésében. A végén írd össze azokat a feladatokat, amiket tudtál teljesíteni.

Értékelés: A feliratkozásról kapott e-mailt és a végső összegzést kell beküldeni a jelentkezési lappal együtt a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Megosztom:
zold8_logo_footer

© 2020 Józsefvárosi Önkormányzat

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart