Klíma kihívás
>
>
Feladatok felsősöknek

Feladatok felsősöknek

Tolltartó, strandtáska, neszeszer varrás használt farmerből, egyéb anyagból – 10 pont

Készíts régi, már használaton kívüli farmerből, vagy egyéb anyagból új holmikat magadnak, barátaidnak. Az anyagból készülhet tolltartó, strandtáska, neszeszer, vagy amit csak ki tudsz találni, meg tudsz valósítani. Az elkészült tárgyakat díszítheted kedved és ízlésed szerint gyöngyökkel, felirattal, rojtokkal, hogy minél egyedibb végeredményt kapj.

Ötletmerítő:   https://www.youtube.com/watch?v=0qJsiQc6TIY

Értékelés: az elkészült tárgyról készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Piacon jártam – ezt főztem – 10 pont

Keress egy egészséges alapanyagokból összeállítható receptet és a hozzávalókat szerezd be szüleid segítségével a kerületi piacon. Ha megoldható törekedj rá, hogy kistermelőktől vásárolj, majd főzzetek egy finom vacsorát a családdal, barátokkal.

Értékelés: az elkészült ételről készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Kerületi környezettudatossági térképkészítés – 15 pont

Feladat: Térképezd fel a kerületet, hogy hol található bármilyen kezdeményezés, szolgáltatás, ami kapcsolódik a környezetvédelemhez, az energiatakarékossághoz vagy a hulladékmentes élethez. Kutasd fel, hogy hol található elektromos autótöltő állomás, bicikli/roller kölcsönzési lehetőség, csomagolásmentes bolt, hol vannak szelektív szigetek, hol lehet leadni a különböző hulladékokat, egyszóval bármilyen lehetőség, ami csökkenti a bolygó terhelését. Ezeket a helyeket ábrázold egy saját készítésű térképen, vagy akár le is fotózhatod őket, a képek segítségével pedig készíts prezentációs anyagot.

Ötletmerítő:   https://greenguide.hu/

Értékelés: a térképről készült fotót, vagy a prezentációs anyagot kell beküldeni a jelentkezési lapon vagy azzal együtt  a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Az én jövőbeli városom – 25 pont

Feladat:  Fotózd le a kerület jellegzetes részeit, tereit, utcáit és akár telefonos ikonok segítségével, akár saját kézzel rajzolva plakáton ábrázold, hogy mit csinálnál másképp, milyen lesz az utca kép 20 év múlva.

Értékelés: rajzokat/plakátokat névvel, iskolával és osztállyal ellátva fotózd le és az így készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Megosztom:
zold8_logo_footer

© 2020 Józsefvárosi Önkormányzat

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart