Klíma kihívás
>
>
Feladatok alsósoknak

Feladatok alsósoknak

Ha én szuperhős lennék – 15 pont

Képzeld el, hogy egy szuperhős vagy, aki megmentheti a világot. Találd ki, hogy milyen képességeid lennének, hogy milyen lenne a szuperhős ruhád, majd rajzold le magadat szuperhősként, amint éppen megmented a Földet, egy embert, egy fát, egy állatot, egy várost, vagy amit csak szeretnél.

Értékelés: az elkészült rajzokról készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Az én jövőbeli városom – 25 pont

Rajzold le, hogy a képzeletedben milyen lesz a környéked, amikor felnőtt leszel.

Értékelés: rajzokat/plakátokat névvel, iskolával és osztállyal ellátva fotózd le és az így készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Fogadalomtétel – avagy miben leszek környezettudatosabb a jövőben – 15 pont

Nézz körül otthon, az iskolában. Írj egy listát, hogy szerinted hogyan csökkenthetnéd a te és a családod energiafelhasználást  (villanyhasználat, mesenézés TV-n, pancsolás közben elhasznált fürdővíz, mosogatás, elektromos játékok használata, stb.)  vagy mitől lenne kevesebb hulladék a kukában. Írj fogadalmat 3 dologról, amin változtatsz a jövőben, hogy ne terheld a környezetedet!

Ötletmerítő:   http://kislabnyom.hu/kislabnyom-tippek

http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/zoldovezet/5931/okologiai-labnyom

Értékelés: fogadalmakat névvel, iskolával és osztállyal ellátva fotózzák le és az így készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Piacon jártam – ezt főztem – 10 pont

Keress egy egészséges alapanyagokból összeállítható receptet és a hozzávalókat szerezd be szüleid segítségével a kerületi piacon. Ha megoldható törekedj rá, hogy kistermelőktől vásárolj, majd főzzetek egy finom vacsorát a családdal, barátokkal.

Értékelés: az elkészült ételről készült fényképet kell beküldeni a jelentkezési lapon a megadott klima@jozsefvaros.hu email címre.

Megosztom:
zold8_logo_footer

© 2020 Józsefvárosi Önkormányzat

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart