Hírek
>
>
Workshop beszámoló

Workshop beszámoló

Július 14-én lezajlott az első szakmai workshop a józsefvárosi klímastratégia megalkotásával kapcsolatban.


Amint arról már korábban beszámoltunk, 2019 szeptemberében elindult a ZÖLD8 program, melynek fő célja a kerületi klímastratégia kidolgozása.

Ennek első lépéseként elkészítettük a Helyzetelemzést és ezt követte a július 14-én megrendezésre került szakmai workshop. A műhelymunkában első sorban a kerületi intézmények, civil szervezetek képviselői, vezetői vettek részt és a közös gondolkodás során feltárták a klímavédelmi szempontból leginkább megoldásra váró problémákat, gyengeségeket és ezzel létrehozták a "Problémafát", mely jól szemléltette, hogy hol van szükség fejlesztésre, változtatásra. Ezt követően minden résztvevő elmondhatta, hogy miben látja a megoldást, milyen intézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy elinduljon a folyamat, mely egy élhetőbb Józsefvárost eredményez – Így született meg a "Célfa".

Az eseményről részletes beszámolót és egy podcastot is készített a Greenfo.hu, amit IDE kattintva érhettek el.

A workshopon összegyűjtött információk, javaslatok feldolgozása még folyamatban van.
Szakmai csapatunk azon dolgozik, hogy a kerületben élő és aktívan tevékenykedő emberek és intézményvezetők által megnevezett területek fejlesztése miként építhető bele a kerület klímastratégiájába. Oldalukon ezekről az eredményekről folyamatos tájékoztatást adunk, így érdemes időről időre visszatérni.

Megosztom:
zold8_logo_footer

© 2020 Józsefvárosi Önkormányzat

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart